Water­kwa­liteit onvol­doende in Kadernota


28 juni 2012

Delft - De Partij voor de Dieren Delfland onderscheidde zich tijdens de waterschapsvergadering van Delfland door als enige partij tegen de kadernota 2013 te stemmen. In deze kadernota wordt niets gedaan aan de lage doelen op het gebied van waterkwaliteit of de hoge schuld van Delfland, terwijl er wel ruimte is een voorgenomen tariefsverhoging fors te verlagen.
Belastinginkomsten die kort geleden nog als noodzakelijk werden gezien om financieel gezond te worden, worden nu niet meer nodig geacht.” aldus Bart Canton, fractievoorzitter Partij voor de Dieren. Het hoogdheemraadschap Delfland heeft te kampen met een schuld van 470 miljoen euro. Deze is vooral veroorzaakt doordat begin dit millennium Delfland veel geld heeft uitgegeven aan waterveiligheid, dit werd gedeeltelijk met geleend geld betaald. Pas na enkele jaren van forse bezuinigingen en lastenverzwaringen is er nu, eerder dan verwacht, enigszins zicht op financieel betere vooruitzichten. " Het college heeft ons waterschap meer afgeslankt dan nodig was geweest, we hebben te hard op de rem getrapt." aldus Canton, "Het inlopen van investeringen op het gebied van waterkwaliteit is nu erg lastig omdat de organisatie niet meer de capaciteit heeft om de investeringsachterstand in te lopen."

De Partij voor de Dieren pleitte in de vergadering ervoor om inzichtelijk te maken wat de effecten zijn van verschillende niveau's van belastingverhogingen. Hoe eerder en hoe meer van de schuld van Delfland wordt afgelost, hoe goedkoper het uiteindelijk voor de belastingbetaler is.

Gerelateerd nieuws

“Muskusratten doden lijkt belangrijker dan dijkveiligheid”

Delft, – Deze maand stelde het dagelijks bestuur van het waterschap Delfland dat er nog geen zicht is op een nieuwe w...

Lees verder

Partij voor de Dieren Delfland

Kleine zelfstandigen komen in Delfland niet in aanmerking voor kwijtschelding van de belastingen, dit in tegenstelling tot ...

Lees verder