Partij voor de Dieren dringt aan op behoud bomen bij Delftsche Schie


20 december 2012

DELFT – De Partij voor de Dieren in Delfland heeft schriftelijke vragen gesteld over de milieuvriendelijkheid van het project aangaande de bochtafsnijding van de Delftsche Schie. Zo vraagt de PvdD zich ondermeer af of er rekening wordt gehouden met de bomenrij aan de Spaanse Polder, en of er bij de aanleg van de nieuwe dijk wordt gekozen voor natuurvriendelijke oevers.

De vaarweg van de Delftsche Schie bij Overschie wordt verschoven, zodat de doorstroming van de vaart op dit gedeelte kan worden verbeterd. Hoewel dit een project van de provincie Zuid Holland is, kan deze gelegenheid door het Hoogheemraadschap Delfland worden aangegrepen om een aantal van haar kerntaken te bewerkstelligen.

Daarom wil de Partij voor de Dieren Delfland van het dagelijks bestuur weten of er door het Hoogheemraadschap wordt gewerkt aan het plaatsen van natuurvriendelijke oevers. Daarnaast wil de PvdD weten of de bomenrij aan de Spaanse Polder door het project zal verdwijnen. Fractievoorzitter Bart Canton: ‘Ik zou graag een onderzoek willen naar de mogelijkheid om deze bomen te herplanten op de toekomstige dijk’.

Voor de schriftelijke vragen klik hier.

Gerelateerd nieuws

Noodlijdende ZZP’er in Delfland minder belast na vragen Partij voor de Dieren

Na vragen van de Partij voor de Dieren heeft Delfland donderdag besloten dat ZZP’ers die in financieel zwaar weer zit...

Lees verder

Exoten uitzetten in Delfland ten bate van hengelaars

Delft - Teleurgesteld en verbaasd heeft de Partij voor de Dieren Delfland tegen een voorstel gestemd over de Integrale nota...

Lees verder