Exoten uitzetten in Delfland ten bate van henge­laars


20 december 2012

Delft - Teleurgesteld en verbaasd heeft de Partij voor de Dieren Delfland tegen een voorstel gestemd over de Integrale nota Vis. De nota – vooral aantrekkelijk voor vissers en te weinig voor de vissen zelf – wordt op verzoek van de Sportvisserij Zuidwest Nederland aangepast. De Sportvisserij heeft voorgesteld het mogelijk te maken dat exoten in Delflandse wateren worden uitgezet. Dit voorstel is één op één door het college overgenomen.

De Partij voor de Dieren acht het onwenselijk dat exoten worden uitgezet, zeker wanneer dit uitsluitend ter wille van hengelaars wordt gedaan.
“Zeventig jaar geleden werden er muskusratten uitgezet om de jagers te plezieren. Dat is faliekant misgelopen.” aldus Canton, fractievoorzitter Partij voor de Dieren, “Nu kiest Delfland ervoor om opnieuw het uitzetten van exoten mogelijk te maken. Dat is onbegrijpelijk en ontoelaatbaar.” De muskusrattenbestrijding kost landelijk jaarlijks ruim dertig miljoen euro, de Partij voor de Dieren wil geen nieuwe exoten in Delfland’s gebied.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren dringt aan op behoud bomen bij Delftsche Schie

DELFT – De Partij voor de Dieren in Delfland heeft schriftelijke vragen gesteld over de milieuvriendelijkheid van het...

Lees verder

Jaaroverzicht 2012 van de Partij voor de Dieren in Delfland

Op de website van de Partij voor de Dieren hoogheemraadschap Delfland houdt de fractie haar activiteiten bij. Dat is handig...

Lees verder