Dieren­welzijn nog steeds versnipperd belang in Delfland


2 september 2009

Ook in Delfland stelt de PvdD-fractie natuurlijk regelmatig vragen over dierenwelzijn. Met water dat vuiler is dan volgens de wet is toegestaan, hebben de vissen dat ook hard nodig.

Helaas hebben we te maken met grote onduidelijkheid; er zijn meerdere hoogheemraden die allen een stukje dierenwelzijn in hun portefeuille hebben. Wie precies in welke situatie onze vragen kan beantwoorden is echter zeer onduidelijk.

Daarom heeft PvdD-er Hans Overmeer deze zomer gepleit om dierenwelzijn als 1 onderwerp aan een portefeuille van 1 hoogheemraad toe te voegen. Op de VV-vergadering van 2 juli werd zijn suggestie "nader overwogen". De volgende stap was het te verwijzen naar een volgende commissie. Daar stierf het een zachte dood onder het motto 'leuk idee maar niet goed uitvoerbaar'.

Weten met wie je in discussie gaat is het fundament van de strijd voor dierenwelzijn!
Daarom heeft de PvdD-fractie schriftelijke vragen en moties gemaakt om dit fundament te bouwen in Delfland. Het leuke idee moet opstaan uit de dood!

Gerelateerd nieuws

Hoek van Holland beschermt vis vooral voor de vissers?

Bij de bespreking van het Waterplan Hoek van Holland heeft de PvdD kritiek geleverd op de vermeende visvriendelijkheid van ...

Lees verder

Wel of geen massale vissterfte?

Delfland is onduidelijk in de communicatie over de vissterfte onder het ijs. Hierover zal de PvdD bij de hoogheemraden info...

Lees verder