Hoek van Holland beschermt vis vooral voor de vissers?


2 september 2009

Bij de bespreking van het Waterplan Hoek van Holland heeft de PvdD kritiek geleverd op de vermeende visvriendelijkheid van de plannen. In het plan zijn er vistrapjes opgenomen om vis vrij te laten zwemmen van bestaande sloten naar de nieuw aan te passen vijvers(waterbergingen). Helaas worden de vistrapjes in één adem genoemd met vissteigers.
"Dit werkt de indruk dat de vistrapjes hier niet zijn bedoeld voor het welzijn van dieren, maar alleen voor de beleving van de visser, terwijl vis er toch niet allen is om te worden weggevist. Ik vind het buitengewoon spijtig dat die indruk wordt gewekt."
De portefeuillehouder mevrouw Ter Woorst gaf ter antwoord:
"Het is op zichzelf mogelijk dat door de aanleg van vistrapjes een breder visaanbod voor hengelaars ontstaat, maar dat is het niet doel van deze trapjes."
Dat een vissteiger - die als doel heeft om vanaf te vissen - bijna vanzelfsprekend deel uit maakt van het Waterplan Hoek van Holland toont aan hoeveel werk de Partij voor de Dieren nog te doen heeft in Delfland.

Gerelateerd nieuws

Dierenwelzijn nog steeds versnipperd belang in Delfland

Ook in Delfland stelt de PvdD-fractie natuurlijk regelmatig vragen over dierenwelzijn. Met water dat vuiler is dan volgens ...

Lees verder