Dieren verdienen trap


6 september 2010

DEN HAAG - De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland is de actie Geef ze een trap, gestart. Voor bewoners in Delfland, stelt de KNNV kikkertrappen beschikbaar. De bewoner maakt deze trap aan zijn of haar oever af. Met deze houten trap kunnen eendjes, kikkers, padden egels de oever opkruipen.

De actie stopt als de trappen op zijn. Voor tuinders is een apart programma. De aanleiding om deze actie zijn de vele hoge oevers in Delfland, deze zijn zo hoog dat kleine eendjes en andere waterdieren niet de kant op kunnen. De KNNV heeft een houten trap ontwikkeld die dat we mogelijk maakt. Het doel is in iedere tuin een eigen trap te krijgen. Voor tuinders zijn er meer mogelijkheden, zeker als een tuinderij wordt veranderd. De KNNV zoekt bedrijven die hier interesse voor heeft. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door het Hoogheemraadschap van Delfland.

Deze actie geldt voor het hele werkgebied van de KNNV afdeling Delfland.
Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).

---------------------

Een trap kan besteld worden via afdelingDelfland@knnv.nl, 0174 – 213 728 of 015 – 261 00 48.

Gerelateerd nieuws

PvdD strijdt tevergeefs voor uitstel van plan Gooland

05-07-2010 Delft, 1 juli - In 2008 plaatste de gemeente Den Haag een aarden wal vlak achter de woningen van Gooland. Nu b...

Lees verder

PvdD-Delfland:\'Te weinig geld voor schoon water\'

DELFT – De fractie van de Partij voor de Dieren in het Hoogheemraadschap Delfland vindt het vreemd dat er weinig geld...

Lees verder