Coali­tie­par­tijen Delfland stemmen in met forse belas­ting­ver­hoging


8 december 2010

Donderdag heeft Delfland de begroting voor 2011 vastgesteld en daarmee besloten de waterschapsbelastingen fors te laten stijgen. Een voorstel van de oppositiepartijen Algemene Waterschapspartij (AWP) Delfland en de Partij voor de Dieren kon niet op steun rekenen. De voorgenomen stijging van gemiddeld 9% is echter onaanvaardbaar in deze tijden van economische crisis.

Hans Middendorp (AWP-Delfland): "Ons voorstel is de stijging voor 2011 te beperken tot circa 5% en de 5 miljoen die hiervoor nodig is te halen uit het uitstellen van maatregelen uit het programma Voldoende Water." Bart Canton, fractievoorzitter PvdD sloot zich hier van harte bij aan; "De andere partijen kiezen willens en wetens voor een lastenverzwaring van ongeveer 7%. Zij kunnen dat blijkbaar wel uitleggen aan hun achterban, ik kan dat niet."

De portefeuillehouder financiën Aad Wiegman betoogt dat er naast een tariefstijging ook bezuinigen moeten worden doorgevoerd; "Om de tarieven niet meer te laten stijgen dan door het algemeen bestuur is aangegeven, hebben wij onze ambities voor 2011 aangepast. Dit betekent minder projecten en hierdoor ook minder arbeidsplaatsen."

Delfland kampt met een grote schuld die met name is opgebouwd in de afgelopen twee bestuursperioden. Er werden toen grote projecten uitgevoerd om de basis van het watersysteem op orde te krijgen. Canton hekelt de kortzichtigheid van het dagelijks bestuur, "Die grote projecten hebben Delfland meer dan 800 miljoen euro gekost. Dat geld is in hoofdzaak geleend en iedereen weet, lenen kost geld."

Gerelateerd nieuws

Vuile bezuinigingen in Delfland

Donderdag heeft Delfland de meerjarenraming voor de periode 2011-2015 vastgesteld. Het waterschap zal de komende jaren 54 m...

Lees verder

“Diervriendelijk uitroeien is onmogelijk”

DELFT, 15 september 2011 – Donderdag stemde Delfland in met het optuigen van een organisatie ter bestrijding va...

Lees verder