Voorlopig nog geen vissen vangen voor schoner water!


17 maart 2010

In het beheergebied van Delfland is in de eerste helft van maart 2010 aandacht geweest voor het onderzoek naar visstandbeheer en waterkwaliteit. Visstandbeheer, ook wel actief biologisch beheer, wil zeggen: op grote schaal vissen vangen met de inschatting dat daardoor de waterkwaliteit verbeterd. Het gaat specifiek om het wegvangen van vele duizenden bodemomwoelende vissen die het water vertroebelen.
Delfland werd verrast door massale reacties van sportvissers op dit voorgenomen onderzoek. Sportvissers vrezen dat massale visvangst door het waterschap "de hobby van de kleine man" bedreigd. Het overleg vooraf met lokale vertegenwoordigers van de sportvisserij bleek onvoldoende om die onrust te voorkomen. Er zijn blijkbaar 2 groepen die allebei geen vissen willen vangen, maar elk om andere redenen. Daarom hebben enkele partijen hierover vragen gesteld.
Vanzelfsprekend is de Partij voor de Dieren ook tegen grootschalig dieronvriendelijk wegvangen van vissen. Daarom hebben wij ook vragen gesteld.
Ons partijprogramma zegt hierover het volgende: "Het waterschap is zeer terughoudend met het wegvangen van vissen om de gevolgen van de vervuiling tegen te gaan."... "Het is in veel gevallen een onacceptabele manier om water schoon te krijgen. De resultaten zijn wisselend en de handelingen leiden tot stress of zelfs de dood bij de dieren.

Gerelateerd nieuws

Wel of geen massale vissterfte?

Delfland is onduidelijk in de communicatie over de vissterfte onder het ijs. Hierover zal de PvdD bij de hoogheemraden info...

Lees verder

Vragen over muskusratten en `biologisch visstandbeheer´ gesteld

[hierlink] [hierlink]

Lees verder