Arjan Smits


Commis­sielid

Hallo ik ben Arjan Smits, ik ben 47 en woon in het Westland in de plaats Naaldwijk.

Ik heb een achtergrond in bos- en natuurbeheer met specialisatie tropische bosbouw. In mijn dagelijks leven ben ik echter al 18 jaar werkzaam in de glastuinbouw waarbij ik zorg voor de teelt van biologische groenteplanten en kruiden.

Ik ben 10 jaar vrijwillig betrokken bij Partij voor de Dieren waarbij ik nu deel uitmaak van het kernteam van de werkgroep Den Haag en omgeving. Hierbij help ik bij het bedenken en uitvoeren van verschillende acties met actieve leden. Een leuke manier om met gelijkgezinde de idealen van de partij in de praktijk te brengen!

Naast de politiek ben ik vrijwilliger als bestuurslid van ontwikkelingsorganisatie Stichting Plenty Food Nederland. Een ontwikkelingsorganisatie die zich richt op plantaardige voedselhulp projecten en het promoten van veganisme. Zelf ben ik bijna 40 jaar vegetariër, maar sinds 6 jaar vegan.

Mijn vrije tijd breng ik graag door in de natuur, liefst op het strand en in de duinen of met tuinieren.

Als ik in het waterschap mag komen wil ik mij graag inzetten om de glastuinbouw waar ik in werk:

  • niet langer de grootste vervuiler is van het oppervlakte water met landbouwgif en meststoffen,
  • dat de sector zich gaat richten op voedselproductie voor de locale markt ten opzichte van sierteelt en export en
  • dat de sector volop inzet voor een groene energietransitie.

Ik hoop dat veel mensen 15 maart 2023 op de PvdD stemmen! De PvdD is de enige partij met een planeetbrede lange termijn visie. Dit is van levensbelang, voor mens, dier én de aarde!