George Ongkiehong


George (55) is geboren en getogen Hagenees, marketeer, activist én muzikant. Zeer bekend met media en politiek, en verliefd op duurzaamheid. Sinds 2022 is hij gemeente fractievertegenwoordiger bij Partij voor de Dieren Den Haag.

De PvdD is voor mij de enige partij waar ik op kan stemmen. We laten ons niet leiden door wat ‘goed klinkt’ maar kiezen écht voor dier, natuur en milieu. Dus voor de toekomst van mijn kinderen! De PvdD is voor mij vooral: betrouwbaarheid.

Wat doe je in het dagelijks leven?

25 jaar was ik directeur van een Haags reclamebureau en toen werkte ik al veel voor de gemeente Den Haag. Nu ben ik parttime marketeer voor een welzijnsorganisatie en actief als activist en voor de Haagse fractie. En al sinds ik kan lopen ben ik muzikant.

Hoe vertalen jouw PvdD idealen zich naar jouw dagelijks leven?

Mijn 100 jaar oude huis, is vrijwel van het gas af. Daarmee inspireer ik andere buurtbewoners. Ik ben gek op vegan food, dol op tweedehands kleding en ga graag met mijn gezin op treinvakantie. En ik heb een hondenafwijking… zelf heb ik er twee maar dagelijks pas ik nog op vele andere honden via petbnb. Zalig!

Wat wil je in het waterschap bereiken?

“Ik droom ervan om echt bij te dragen aan een eerlijke en duurzame toekomst voor Delfland"